Triple P

Alle nieuwsitems

22-10-19

Wereldstotterdag.

Als ouder kun je behoorlijk ongerust zijn wanneer je merkt dat je kind gaat stotteren. Je vraagt je misschien af of dit bij de normale ontwikkeling hoort of dat er echt sprake is van stotteren, en wat je het beste kunt doen.

 
05-10-19

Week van de Opvoeding in Voerendaal

Hand in hand!

Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien.

 

03-10-19

triple p nieuwsbrief - oktober 2019

Week van de Opvoeding en tipsheet schermgebruik

De Week van de Opvoeding komt er weer aan! Maandag 7 oktober t/m zondag 13 oktober staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Wij hebben ervoor gezorgd dat de Nederlandse vertaling van de Tipsheet Schermgebruik af is voor deze week. Hij is te bestellen in de webwinkel vanaf 5 oktober. Misschien is het een idee om met een groepje ouders de tipsheet door te nemen, op dezelfde manier als je dit met 1 ouder doet. Voor tips, neem contact op met Carine Kielstra. 

26-07-19

Wat te doen bij onweer?

Donder en bliksem zijn een mooi gezicht, maar ook levensgevaarlijk als je niet oplet. Daarom hebben we 8 don’ts tijdens onweer voor je op een rij gezet.

22-05-19

Zeven tips om meer buiten zijn!

Buiten zijn is goed voor jou en je kind, maar wat doe je als jullie echte 'binnenzitters zijn?

 

13-05-19

De Praktijkvader podcast!

Family factory Top Tip!

Wat inspireert en helpt jou als vader? Bij de Family Factory zijn we fan van podcast luisteren. Bijvoorbeeld de Praktijkvader podcast. Een serie van inmiddels meer dan 50 afleveringen waarin Jeroen de Jong in gesprek gaat met mensen die vertellen over onderwerpen hebben waar je als vader echt iets aan hebt.

De podcasts gaan over opvoeden, uiteraard. En over wat vader zijn eigenlijk echt is. Maar ook over je relatie, over seks, over familie en over omdenken. Er zijn meer dan 50 afleveringen en iedere keer pik je wel weer iets op waar je wat aan hebt.

Wedden dat de moeders ook blij zijn als wij als vaders dit soort dingen luisteren?

Veel luisterplezier! De Family Factory

www.familyfactory.nu
  

07-03-19

Huiselijk geweld en kindermishandeling één van de grootste geweldsproblemen in Nederland!

Huiselijk geweld en kindermishandeling is één van de grootste geweldsproblemen in Nederland. De gevolgen zijn groot en vaak levenslang merkbaar. Mensen uit de directe omgeving van slachtoffers van huiselijk geweld vermoeden vaak dat er iets mis is. Uit een recente peiling in opdracht van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) blijkt dat drie op de tien mensen hun vermoedens alleen met hun partner bespraken of dat ze hier helemaal niet over spraken.

14-01-19

AUTI-TREFF

AUTI-TREFF is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme, hun familie en voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij autisme.

Bijeenkomsten vinden elke derde donderdagavond van de maand plaats van 19.30u tot (uiterlijk) 21.30u in het Wijksteunpunt Heerlerbaan, Peter Schunckstraat 340A 6418 XL Heerlen. (Lage gebouw voor flats).

Naast inloopavonden voor ontmoeting en wederzijdse ondersteuning zijn er bij AUTI-TREFF diverse activiteiten en thema-avonden met als doel het verbeteren van de positie van mensen met autisme specifiek in onze regio Zuid-Limburg. Thema's hebben o.m. betrekking op het verbeteren van gemeentelijke beleid (Wmo, Jeugdwet, PGB), (beschermd) wonen, onderwijs, werk en/of uitkering (Wajong), (toegang tot) hulpverlening.