AUTI-TREFF

Aantal keer bekeken 1137 Geplaatst: maandag, 14 januari 2019

AUTI-TREFF
No video selected.

AUTI-TREFF is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme, hun familie en voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij autisme.

Bijeenkomsten vinden elke derde donderdagavond van de maand plaats van 19.30u tot (uiterlijk) 21.30u in het Wijksteunpunt Heerlerbaan, Peter Schunckstraat 340A 6418 XL Heerlen. (Lage gebouw voor flats).

Naast inloopavonden voor ontmoeting en wederzijdse ondersteuning zijn er bij AUTI-TREFF diverse activiteiten en thema-avonden met als doel het verbeteren van de positie van mensen met autisme specifiek in onze regio Zuid-Limburg. Thema's hebben o.m. betrekking op het verbeteren van gemeentelijke beleid (Wmo, Jeugdwet, PGB), (beschermd) wonen, onderwijs, werk en/of uitkering (Wajong), (toegang tot) hulpverlening.

Uitnodiging

 

Bij deze nodigen wij u uit voor AUTI-TREFF op 17 januari 2019. Op deze avond willen wij met u in gesprek gaan over het onderwerp Wajong / Participatiewet.

Van meerdere ouders/naasten, maar ook van de mensen met autisme zelf, hebben wij de vraag gekregen om meer informatie en duidelijkheid omtrent de verschillende Wajong regelingen (Participatiewet en Oude Wajong, Wajong 2010, daarnaast Wajong 2015). Ook zijn er hierin opnieuw wijzigingen op handen om de arbeidsparticipatie van mensen met Wajong ‘aantrekkelijker te maken’ voor zowel werkgevers als de mensen met Wajong zelf.

Voor deze bijeenkomst hebben wij opnieuw mevrouw Linda Meys, een juriste met veel kennis van zaken over dit onderwerp, uitgenodigd.

Wij hopen u op 17 januari opnieuw te begroeten.

Met vriendelijke groet, namens AUTI-TREFF, Marga Houben en Lenne Valkenburg

 

Vooruitblik

AUTI-TREFF 21 februari 2019

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor het belang van ondersteuning voor mantelzorgers. Maar geldt dit ook voor ouders/naasten van mensen met autisme? Zien zij zichzelf wel, in de ondersteuning die zij aan hun kind/naaste bieden, als ‘mantelzorgers’. Wordt deze ondersteuning door de omgeving als mantelzorg gezien? Bij mantelzorg wordt immers vaak alleen gedacht aan zorg en ondersteuning aan ouderen. Voor deze AUTI-TREFF bijeenkomst hebben wij Steunpunt Mantelzorg uitgenodigd voor deelname aan het gesprek.

AUTI-TREFF 21 maart 2019.

Voor deze AUTI-TREFF hebben wij Trudi Augustus, psychomotorisch therapeute (PMT), uitgenodigd. De behandelplek voor PMT is niet de spreekkamer, maar een (gym)zaal die ruimte biedt voor spel en beweging Want met PMT leer je niet door te zitten en luisteren, maar door dingen te doen en te ervaren. Trudy Augustus is verbonden aan Take Your Time Out, een praktijk van verschillende vaktherapeuten. Bij Take Your Time Out is er plaats voor iedereen, voor jong, wat ouder en volwassenen.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv