Zeven tips om meer buiten zijn!

Aantal keer bekeken 1183 Geplaatst: woensdag, 22 mei 2019

Zeven
No video selected.

Buiten zijn is goed voor jou en je kind, maar wat doe je als jullie echte 'binnenzitters zijn?

 

Tips om meer buiten te zijn:

  1. Laat die auto staan! Naar school, naar de winkel, naar oma en opa dat doe je natuurlijk gewoon lopend of op de fiets!
  2. Op avontuur. Ga op zoek naar een plek in de buurt die je nog niet kent. Een park, een speeltuin, trapveldje of natuurgebied.
  3. Geen idee wat je buiten kunt doen? Het meeste binnenspeelgoed kan ook prima mee naar buiten; poppen, auto's, knutselspullen, bordspellen...
  4. Picknicken. Samen de picknickmand vullen, een kleed mee en buiten gezellig samen eten.
  5. Jij bent het voorbeeld! Geef zelf het goede voorbeeld door ook naar buiten te gaan. Na het eten nog even een blokje om of samen een balletje trappen.
  6. Maak er een wedstrijd van. Wie ziet de meeste dieren? Wie vindt een rode bloem? Wie kan het hardste rennen, het hoogste of het verste springen?
  7. Buitenklusjes. Plan elke dag een buitenklusje zoals; de ramen wassen, je fiets poetsen, de stoep vegen, de tuin aanharken, de container schoonmaken, de auto wassen.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv